LAINOX Naboo - konvekcijska pećnica

LAINOXNaboo      

  

  lainox-naboo-1

LAINOX 
Naboo - manje stresna kuhinja
Naboo - doba novog pristupa u kuhinji

Apsolutno jedinstvena stavka koja razlikuje Lainox Naboo pećnicu od svih drugih profesionalnih pećnica zove se „Oblak“. „Oblak“ predstavlja bazu (biblioteku) podataka na internetu / portal gdje ćete naći sav sadržaj za pravljenje završenog proizvoda jer smo tu smjestil recepte, procese, sistem pripreme, program kuhanja i prezentaciju svakog pojedinačnog tanjira (jela). Naboo osigurava, predlaže i prilagođava sve što trebate za odličan kvalitet rezultata koji vremenom postaje stalan (ujednačen).

 

cloud- WI FI VEZA ILI PRISTUP PREKO ETHERNET KARTICE
- PRISTUP „OBLAKU“ PUTEM REGISTRACIJE
- SVI SADRŽAJI STALNO DOSTUPNI
- ČUVANJE SVIH SADRŽAJA, PODEŠAVANJA I PRILAGOĐAVANJA
- DJELJENJE SADRŽAJA PUTEM VIŠE RAZLIČITIH UREĐAJA

 

 

Naboo „Oblak“ vam nudi recepte koji su uvijek originalni i izmjenjuju se tokom godine, jer sadrži program koji omogućava da se svaki mjecec mnogo novih recepata doda u biblioteku. Novi recepti se dodaju već postojećim u „oblaku“ isto kao i oni koji su pohranjeni na Naboo. .

Takođe, mi predlažemo i koja jela i recepte možete razvijati dalje da biste optimizovali svoje vrijeme.
Knjige vam više nisu potrebne. Recepti, video zapisi, tutorijali i čitavi meniji su opisani - od sastojaka do prezentacije tanjira, i sve je to dostupno u „oblaku“. To je vrsta stalnog treninga i informisanja, koja vam omogućava stalno učenje i praćenje, da biste svojim kupcima mogli ponuditi novine i poboljšati svoj meni. Drugim riječima – možete konstantno povećavati vaš profesionalizam i kvalitet proizvoda.
Sa ovim sistemom stalno ste povezani na internet, a time i na beskrajan izvor informacija i ideja, sa prednošću da uvijek imate sve spremno i dodtupno, bez gubljenja vremena. Da li želite da kreirate sezonski meni koji je savršen za vaše poslovanje? Želite li potpuno prilagođenu ponudu? Da li biste željeli neka etno, regionalna i lokalna jela?
Sa Naboo sve je moguće, jer je prilagodljiv, stalno se razvija i osavremenjuje.

NABOO – Uđite u svijet sadržaja

1. RECEPTI – recepti sa svih strana svijeta direktno u vašem Naboo i u „Oblaku“
2. SADRŽAJI – u „Oblaku“ nećete naći samo recepte , nego i njihovo porijeklo i razvoj
3. SASTOJCI – recepti u „Oblaku“ sadrže detaljnu listu svih sastojaka i količina
4. PRIPREMA – „Oblak“ vam daje korak po korak uputstva kako da izvedete recept
5. KUHANJE – „Oblak“ je podešen tako da obezbjedi maksimalnu sinhronizaciju između sastojaka, pripreme i kuhanja za svaki pojedinačni recept
6. PREZENTACIJA – usluga nije potpuna bez originalne i atraktivne prezentacije
7. AŽURIRANJA – stalna povezanost sa „Oblakom“ omogućava redovna ažuriranja
8. PRILAGOĐENI RECEPTI – Naboo podržava strast i kreativni talenat svakog šefa kuhinje

Naboo – tehnologija u svom najboljem obliku
Dizajn pećnice Naboo ne sastoji se samo od dobrog izgleda, nego i od serije funkcija i inovacija koje doprinose najboljem kvalitetu kuhanja. Recimo,jedna takva funkcijaje i automatsko otvaranja vrata koja vam omogućava otvaranje i zatvaranje vrata pritiskom na dugme, čak i kada su vam ruke pune. Druga inovacija je organizovan i skriven prostor za deterdžente i razne dodatke, tuš alavinu, jezgro za kontrolu i USB ulaz.

SUPERFLAT – savršeno ravna forma
Pravougaon, moderan dizajn izveden od vrhunskih materijala sa fokusom na higijenu i estetiku. Naboo je registrovana marka, razvijena da bi korisnicima pružila maksimalno ergonomičan dizajn u kuhinji – duplo zastakljena vrata sa emitovanjem toplote unutra, a niskom emisijom toplote van pećnice, površina sa efektom ogledala koja je lagana i jednostavna za čišćenje.

TOUCH SCREEN
10'' (inča) LCD-TFT ekran u boji, visoke definicije, osjetljiv na dodir. Ekren može biti podešen zavisno od potreba korisnika, izbacujući najviše korištene programe u prvi plan.

touchscreen1    touchscreen

skica

Naboo – sistem čišćenja , jedinstven te vrste
STARI SISTEMI SU ZASTARJELI
profesionalci u restoranim veoma su dobro upoznati sa problemima povezanim sa tradicionalnim sistemima: sa tabletama može doći do greške prilikom promjene proizvoda ili neodgovarajućeg sastava, kao i prilikom kontakta korisnika sa toksičnim supstancama.

NOVI DETERDŽENT
SOLID CLEAN deterdžent sa svojom novom formulom i maksimalnom higijenom, može biti transportovan bez autorizacije (s obzirom da nije tečni) ,zauzima malo prostora jer je čvrst i rehidriran nakon upotrebe i ne dolazi u kontakt sa korisnikom.

solidclean

VRIJEME ČIŠĆENJA SMANJENO NA POLA
Dodatak svim prednostima je i ušteda: drastično smanjeno vrijeme čišćenja u poređenju sa tradicionalnim sistemima eliminacija vremena za pripremu. Nema više rukovanja sa tabletama i sve što treba da izaberete je nivo čišćenja. Naboo brine o svemu ostalom.

NOVI DEKALCIFIKATOR
SOLID CAL je LAINOX proizvod koji štiti parne generatore od kamenca, sprečavajući njegovo skupljanje. Mnoge su prednosti upotrebe SOLID CAL:
- eliminiše mogućnost nastanka oštećenja izazvanih skupljanjem kamenca
- para koja je uvijek obilna i čista
- maksimalnu energetsku efikasnost a samim tim i manju potrošnju energije
- vremenom poboljšava mogućnosti pećnice
- duži vijek trajanja parnog generatora
- manje troškove održavanja

SCS – Sistem čvrstog čišćenja
Higijena pećnice i njeno čišćenje su važni zahtjevi zarad kvalitete kuhanja. Naboo predstavlja novi tip automatskog čišćenja sa ekskluzivnim patentiranim sistemom. LAINOX prevazilazi postojeće sisteme, kako one koji koriste razne tablete koje se ručno stavljaju na određeno mjesto, tako i one koji koriste spremnike sa deterdžentom za čišćenje. Naboo se puni iz posude sa unutrašnjim topivim poklopcem , koja se stavi u ladicu i sistem upravlja nezavisno i jednostavno povuče sredstvu unutra.

MULTILEVEL (KUHANJE NA VIŠE NIVOA)
Prednosti su:
- optimalnu potrošnju na pojedinačnim nivoima
- automatski podešen kvalitet koji dovodi do ujednačenih i ponovljivih rezultata bez grešaka i tipova
- smanjenje neophodnog prostora, organizacije i upravljanja
- redukuje vrijeme i pojednostavljuje troškove (npr. kraća operacija čišćenja)
- samnjenje broja uređaja namjenjenih specifičnim funkcijama (roštilj, friteza, kiper...)

JIT - TAČNO NA VRIJEME (ZAVRŠETAK KUHANJA RAZLIČITIH JELA U ISTO VRIJEME)
Funkcija VIŠE NIVOA vas obavještava u razmacima kada su proizvodi na različitim nivoima spremni, a druga savremena funkcija JIT – TAČNO NA VRIJEME, omogućava vam da iz pećnice izvadite više različitih vrsta jela gotovih u isto vrijeme. Sve je izvedeno sa maksimalnom organizacijom i garantuje najbolje rezultate.

jit schemaSa Naboo imate mogućnost korištenja daljinskog upravljanja da biste iskoristili sve prednosti i potencijale kuhanja na više nivoa. Naboo „Oblak“ već ima foldere sa makro grupama za kuhanje na više novoa, tako da je veoma jednostavno doći do ove funkcije. Plus možete sami napraviti foldere, a sistem će voditi operatera i ispravljati greške sa ciljem da prikaže samo one recepte i jela sa sličnim načinom kuhanja.                                                                                               Dodatno, kuhanje na više nivoa je ekstremno korisno i profitabilno. Sa ovom opcijom možete spremati razliitu hranu sa različitim vremenom pripreme, istovremeno a Naboo će vam zvučnim i vizuelnim signalom dati do znanja kada je pleh gotov. Time se sprečava zastoj, djelimično opterećanje pećnice i nepotrebna potrošnja energije sa preko 30% manjim utroškom vremena u poređenju sa tradicionalnim sistemima za grilovanje i prženje.

 

DIMNI GRIL
Sa opcijom grilovanja na dimu, Naboo je prva profesionalna pećnica koji omogućava grilovanje koje pruža sve prednosti grilovanja sa drvima – ukus, miris i aromu – bez nedostataka koje nosi upotreba drva, dima i prljavštine. Hrana je spremljena isto kao da je rađena na grilu ili roštilju.

DIMLJENJE
Sa Naboo pećnicom dimljenje takođe nije prepreka. Bez ikakvog sagorjevanja, zahvaljujući upotrebi posebnog ekološkog začinjavanja dimnim esencijama, omogućava vam postizanje ovog završnog efekta u spremanju. Proces je kompletno automatizovan (kontrola količine tečnog dima) i ne ostavlja nikakve ostatke tako da se pećnica odmah nakon dimljenja može opet koristiti.

ZAČINJAVANJE
Naboo omogućava novu funkciju raspršivača arome, tako da možete spremati različitu hranu sa raznim načinima začinjavanja.

Čak i nezamislivi tipovi kuhanja i završnih efekata koji su povezani sa specifičnim i specijalnim uređajim, sa Naboo su mogući. Sa Naboo kreativnost kuhara nije ograničena. Savršeni rezultati sa niskim troškovima a visokog kvaliteta.

 efekti

 

NABOO – Izvrsnost u asortimanu

NAČINI KUHANJA
• ICS (Interaktivni sistem kuhanja) automatski sistem kuhanja za italijanske, francuske,
o internacionalne, španske, ruske, azijske i njemačke recepte uključujući njihovu istoriju,
o sastojke, proceduru, automatski program kuhanja i prezentaciju tanjira.
• ručno kuhanje na tri načina
• konvekcijsko od 30˚C do 300˚C
• parno 30˚C do 130˚C
• kombinovano 30˚C do 300˚C
• programibilna – mogućnost podešavanja programa i čuvanja metoda kuhanja, u automatskim sekvencama (na svakih 15 krugova) dajući svakom programu ime, sliku i informaciju o receptu

RUKOVANJE
• ekran koji se može podesiti na osnovu potreba korisnika, izbacujući na naslovnu stranu najviše korištene programe
• LAINOX „Oblak“ sistem povezan sa internetom za čuvanje podešavanja, softverskih podataka, arhiviranje HACCP podataka i skidanje novih recepata
• automatsko kuhanje „klikom na jedno dugme“
• organizovanje recepata u foldere sa imenima i prikazom slike
• inteligentno prepoznavanje recepata u više foldera
• 10'' ekran u boji (LCD-TFT) sa visokom definicijom i usklađen sa „touch screen“ funkcijama
• dugme za funkcijom prelistavanja i pritiska za potvrđivanje izabranih sadržaja
• automatsko otvaranje vrata pomoću dugmeta „otvori“
• trenutni prikaz u ICS kuhanju HACCP grafika

ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE
• samokontrola uređaja prije početka upotrebe opreme, sa opisnim i zvučnim signaliranjem u slučaju bilo kakvih anomalija
• SCS (sistem čvrstog čišćenja) automatski sistem čišćenja sa ugrađenim spremnikom i automatskim doziranjem deterdženta
• deterdžent SOLID CLEAN i dekalcifikator SOLID CAL u pakovanjim od po 1kg namjenjena generaciji proizvoda sa ugrađenbim spremnikom
• za 201/202 modele automatski sistem čišćenja (LM) i sistem dekalcifikacije CALOUT koriste „CombiClean“ tečni deterdžent i CalFree dekalcifikator
• sistem ručnog čišćenja sa tušem na izvlačenje

OPREMA ZA KONTROLU
• automatska promjena rotacije ventilatora za savršeno ujednačenost pečenja
• automatski paralelni odjeljak i sonda za kontrolu temperature, DELT T sistem
• automatski regulisana kondenzacija pare
• lak pristup podešavanjima da bi korisnici podesili uređaj kroz korisnički mani
• omogućeno odgođeno kuhanje
• mogućnost da se izabere 6 brzina ventilatora , prve 3 brzine automatski aktiviraju redukciju u snazi grijanja
• za specijalne metode kuhanja može se koristiti povremenu brzinu
• kontrola temperature u jezgru proizvoda koristeći sondu sa 4 kontrolne tačke
• 2 jezgraste sonde, ekskluzivan proizvod LAINOX-a
• povezanost jezgraste sonde pomoću konektora van komore , sa mogućnošću brzog povezivanja igle sonde za vakumsko kuhanje i malih dijelova
• USB veza za skidanje HACCP podataka, ažuriranje softvera i pohranjivanje programa kuhanja
• mogućnost SN sistema optimizacije energije (opciono)
• SERVICE - program za kontrolu operacija elektronske ploče i prikazivanje temperature sonde
• tajmer uređaja za sve primarne funkcije programskog podešavanja
• ECOSPEED – na osnovu količine i vrste proizvoda Naboo optimizuje i kontrološe dostavu energije , upravljajući pravom temperaturom kuhanja, sprečavajući bilo kakve negativne promjene
• ECOVAPOR – sa ovom funkcijom postiže se definitivna redukcija u utrošku vode i energije kroz automatsku kontrolu količine pare u komori za kuhanje
• GREEN FINE TUNING – ekološko podešavanje - novi sistem modulacije grijača i visokoefikasnog izmjenjivača da bi se sprečili gubici energije i štetna zračenja

KONSTRUKCIJA
• IPX5 zaštita protiv mlazeva vode
• savršeno glatka, vodonepropusna komora za kuhanje
• vrata sa duplim kaljenim staklima sa vazdušnom komorom i unutrašnjim staklom koje reflektuje toplotu unutra i sprečava emisiju toplote prema korisniku, te povećava efikasnost
• unutrašnje staklo se lako otvara radi čišćenja
• ručka za otvaranje lijevom ili desnom rukom
• podesiva šarka za optimalno dihtovanje
• deflektro koji se može lako otvoriti zarad lakog čišćenja ventilatora i dijelova.

asortiman

 

Vijesti