Opremanje kuhinje tržnog centra FIS d.o.o. Banja Luka

21Preduzeće  REMA TRADE u protekloj 2012. godini, imalo je, između ostalih, izvrsnu i opširnu saradnju sa privrednim društvom FIS Vitez, koje je u 2012. godini, otvarajući tržni centar na novoj lokaciji, proširilo svoje poslovanje u Banjoj Luci.  REMA TRADE je ponudivši ovom preduzeću svoje usluge u opremanju kuhinje za express restoran tržnog centra, učvrstilo već postojeći dobar poslovni odnos. Saradnja na ovom projektu tekla je od momenta analize postojećeg projekta tehnologije kuhinje, preko savjetovanja o tome koji je optimalni pravac opremanja kuhinje, finansijskog I tehničko-tehnološkog savjetovanja o izboru opreme, pa sve do samog opremanja I puštanja u rad novog express restorana u tržnom centru. Projekat kuhinje bio je zamišljen sa razdvojenim svim tehnološkim fazama pripreme jela: 


- zona ekonomskog ulaza gdje je planiran prijem robe sa prostorima za odlaganje neutralnih I smrznutih namirnica, mjesto   šefa kuhinje, odmor osoblja, te odlaganje otpada I ambalaže 
- zona priprema povrća I mesa, te prostor za kruh I hladnu kuhinju
- zona termičke obrade sa termoblokom I konvektomatom, te odjeljkom za pranje crnog I bijelog posuđa
- linija za samoposluživanje sa pomoćnim retropultom I neutralnim elementima. 

3 4 5 6 7 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Preduzeće REMA-TRADE uspješno je odgovorilo na sve zahtjeve investitora, te ispoštovalo projekat tehnologije kuhinje sa opremom koja zadovoljava sve tehničke I higijenske standarde, kao i pravilno funkcionisanje kuhinje u toku korištenja. Kapacitet ovog express restorana je 100 mjesta, a linija za samousluživanje pruža mogućnost ponude različitih toplih I hladnih jela, priloga, deserta I pića. 

Rezultate uspješne saradnje potvrđuju i fotografije, na kojima se vide u potpunosti opremljene tehnološke linije i zone  ove profesionalne kuhinje. 

9 10

  

Vijesti