Posjeta sajmu "Ambiente" u Frankfurtu

Praćenje razvoja globalnog tržišta i svijetskih trendova u sektoru ugostiteljstva, presudno je za konkurentno poslovanje na domaćem tržištu. Da bismo svojim klijentima i kupcima obezbjedili proizvode iz najnovijih linija svijetskih proizvođača, redovno posjećujemo međunarodne sajmove u okruženju i šire.
U februaru ove godine posjetili smo sajam roba široke potrošnje „Ambiente“ u Frankfurtu. Na ovom sajmu bilo je preko 4600 izlagača iz 80 zemalja svijeta, koji su posjetiocima predstavili svoje proizvode i usluge. Sajamska postavka bila je tematski organizovana na nekoliko zona – dining, giving i living – tako da smo imali priliku vidjeti najnovije trendove iz više oblasti - objedovanja, darivanja i stanovanja.

 1 6 4 

Ono što je ponajviše privuklo našu pažnju su oblasti koje se vežu za ugostiteljstvo – nova rješenja i trendovi u kuhinjama, novi i inovativni proizvodi iz linija sitnog inventara i posuđa, prateća opreme za ugostiteljstvo i svi drugi proizvodi koji bi mogli biti zanimljivi našim kupcima. Obišli smo štandove naših poslovnih partnera iz inostranstva – APS-a iz Njemačke, Dick-a takođe njemačkog proizvođača noževa i mesarskog alata čiji smo direktni zastupnici, zatim Kapp-a iz Turske koji nudi široku paletu profesionalnog kuhinjskog posuđa, te mnogih drugih.

 2 3 5

Posjeta sajmu dodatno je učvrstila već postojeće dobre poslovne odnose sa inostranim partnerima, te otvorila neke nove mogućnosti saradnje i sa drugim inostranim proizvođačima. 

Vijesti