Opremanje kuhinje za Županijsku bolnicu Orašje

1Stalna prisutnost na regionalnom nivou i cijelom području Bosne i Hercegovine je ono čime se preduzeće REMA TRADE može pohvaliti već duži niz godina. U prilog tome govore i mnogobrojni izvedeni projekti širom BiH. Jedan od takvih projekata jeste i opremanje kuhinje Županijske bolnice Orašje.

  

10Projektom proširenja ove zdravstvene ustanove, povećani su njeni kapaciteti, a samim tim i potrebe u smislu zasebnog kuhinjskog bloka. Saradnja sa ovom ustanovom tekla je bez problema od samo početka, odnosno od momenta odabira preduzeća REMA TRADE kao najpovoljnijeg ponuđača, pa sve do samog završetka opremanja bolničke kuhinje. 

Projektom tehnologije kuhinje bilo je predviđeno nekoliko različitih linija, neophodnih za besprekorno funkcionisanje kuhinjskog bloka:

 

- ostava i zona prijema namirnica sa neophodnom opremom – otvorenim regalima i rashladnim ormarima 
- priprema povrća sa radnim površinama i mašinama – ljuštilica, univerzalna mašina za povrće 
- priprema mesa sa neutralnim i rashladnim elementima, te mašinom za mljevenje mesa
- topla kuhinja sa dvostranim termoblokom formiranim od elemenata iz linije 900 – šporeti, roštilj, električna kupka, kiper, kaznovi   
- hladna kuhinja sa neutralnim i rashladnim elementima 
- linija za pranje bijelog i crnog suđa sa mašinom za pranje, te ulaznim i izlaznim stolovima i dvodjelnim sudoperom

3 7 9 6 11 84 5    

Osim navedenih tehnoloških linija, bilo je neophodno izvesti i čitav sistem ventilacije sačinjen od nekoliko ventilacionih napa različitih kapaciteta i dodatne opreme.                                                          

Preduzeće REMA TRADE uspješno je odgovorilo na sve zahtjeve investitora po pitanju opremanja bolničke kuhinje i zaokružilo još jednu pozitivnu referencu u svom poslovanju.

Vijesti