Projekat tehnologije kuhinje - ušteda vremena i sredstava!

Uspješnost poslovanja u gastro ugostiteljstvu, ponajviše zavisi od kvaliteta same gastro ponude i kvaliteta usluge. Da bi se postigao maksimum u obe stavke, neophodno je imati dobru organizaciju u svim drugim aspektima – formiranje ponude, nabavka namirnica, obrada namirnica, organizacija osoblja, plasiranje ponude, marketing, itd. Dobro organizovan prostor vodi dobroj i lakoj organizaciju u toku rada. Kuhinja kao ključni dio restorana, mora biti maksimalno dobro organizovana i prilagođena tipu i konceptu restorana. Stoga je veoma bitno u fazi projektovanja cjelokupnog prostora restorana (objekta ili dijela objekta) posebnu pažnju posvetiti projektu tehnologije kuhinje.


Izradom projekta tehnologije na vrijeme se mogu uočiti i izbjeći eventualni funkcionalni nedostatci i povećati iskorištenost prostora, te izbjeći nepotrebna ulaganja i troškovi. Projekat se izrađuje kroz više faza. Na osnovu potreba restorana, želja investitora i ponuđenog prostora, definiše se optimalan raspored uređaja i elemenata. Zatim se na osnovu usvojenog rasporeda izrađuju mikrolokacije, odnosno prikaz neophodnih instalacija za opremu. Često se dešava da se o rasporedu uređaja razmišlja tek u završnoj fazi izgradnje objekta, što nikako nije preporučljivo, jer se tada raspored mora prilagođavati već urađenim instalacijama, što može dovesti do mnogo funkcionalnih problema. Naša preporuka i savjet svim investitorima je da pravovremeno i uz stručnu pomoć dođu do najboljeg rješenja rasporeda u kuhinji, da bi se instalacije pravilno izvele i prilagodile specifičnoj profesionalnoj opremi. Samim tim olakšava se korištenje uređaja i povećava njihova efikasnost i funkcionalnost, ali i dugotrajnost. Kompletan izgled kuhinje, osim kroz tehničke crteže, moguće je prikazati i kroz vizuelnu 3D prezentaciju, tako da investitor može imati jasnu sliku budućeg izgleda kuhinje i načina njenog funkcionisanja.

U preduzeću REMA TRADE svojim klijentima i kupcima nudimo svu potrebnu stručnu pomoć i tehničku podršku, kao i izradu projekta tehnologije kuhinje sa svim fazama, potpuno besplatno, u cilju što bolje i uspješnije realizacije dogovorenih projekata.

FIS Bihać - RAZRADA-Model 72 manja MIKRO copy 72 manja SRBAC RT-Model 72 manja 

1 1 proba

RUDO 1a 

 

Vijesti