Istorija

Preduzece REMA TRADE sa sjedistem u Laktasima, Bosna i Hercegovina, osnovano je 1993. godine. Prva i osnovna namjena firme je bila ponuda sitnog ugostiteljskog inventara. Pored toga preduzece se orijentisalo na uvoz polovne profesionalne ugostiteljske opreme.
Jaka konkurencija i brz razvoj trzista narednih godina diktirali su tempo razvoja firme, tako da je doslo do kontakta sa ino partnerima koji se bave proizvodnjom profesionalne ugostiteljske opreme. Pokusaj da se na domace trziste dovedu strani proizvodjaci urodio je plodom i malo zatim doslo je do sklapanja ugovora sa mnogobrojnim inostranim dobavljacima.
Prvi ugovor sklopljen je sa italijanskom firmom La San Marco 1999.godine, firmom koja se bavi proizvodnjom kafe aparata, mlinova za kafu, ledomata i ostale opreme.
2000. godine ostvarena je saradnja sa poznatim proizvodnim preduzecem Kovinastroj Gastronom iz Slovenije, koje nudi sirok program proizvoda za pripremu hrane u svim vrstama ugostiteljskih i drugih objekata. Proizvodi se odlikuju pouzdanoscu, cvrstocom, funkcionalnoscu, a istovremeno i ekonomicnoscu sa niskom potrosnjom energije.
2001. godine krenuli smo sa uvozom pizza peci, miksera za tijesto, grilova za pilice italijanske firme CB Bergamo. CB ima odlicnu reputaciju u Evropi upravo zbog sirokog spektra svoje opreme koja je dizajnirana da zadovolji potrebe malih ugostiteljskih objekata velikog obrta i proizvodnje. Proizvodi ove firme jednostavni su za upotrebu i odrzavanje.
2002. godine postali smo ekskluzivni zastupnici italijanske firme La San Marco.
2002. ulazimo u saradnju sa italijanskom firmom Patrizio ciji asortiman obuhvata rostfrajne nozeve, sajbe za masine za mljevenje mesa, kuke.
Dalji razvoj tekao je u pravcu prosirenja asortimana u koji smo uveli masine za vakuum pakovanja italijanske firme ORVED. Dvadeset godina masine ove firme su dominantne na trzistu zbog svoje sigurnosti i cvrstine izrade.
Italijanska firma SIRMAN vodeca u proizvodnji ugostiteljske opreme sa izvozom u 120 zemalja svijeta, bila je dobar orijentir za saradnju i pokretanje uvoza masina za mljevenje mesa, punilica, hidraulicnih sprica, mjesalica za meso, masina za rezanje povrca. Saradnja započeta 2003. godine traje i danas.
Osim ovog imena, ostvarena je aktivna saradnja i sa preduzećem Fimar, takođe italijanskom firmom koja nudi profesionalne kuhinjske aparate – mašine za mljevenje mesa, mašine za rezanje povrća, mašine za tjesteninu, kutere, ljuštilice – visokog kvaliteta, a po pristupačnim cijenama.
Od njemacke firme Dick, koja ima tradiciju dugu 225 godina, poceli smo uvoziti profesionalnu opremu takođe 2003. godine. Firma Dick poznata je po sirokom spektru ponude kvalitetnih nozeva, satara i masata, kako za primjenu u domacinstvima, tako i u ugostiteljskim objektima i mesnicama.
2003. godine u paletu proizvoda uvodimo jos jednog proizvodjaca profesionalne ugostiteljske opreme iz Italije Berto's, sa licencom ISO 9001, koja garantuje kvalitet proizvoda. Firma Berto's vec dugo godina vodeca je u oblasti proizvodnje profesionalne ugostiteljske opreme na svjetskom trzistu. Sva oprema dizajnirana je po sofisticiranoj 3D tehnologiji koja garantuje visoki kvalitet, a materijali za izradu pazljivo su birani da bi se obezbjedila dugotrajnosti proizvoda.
Unazad nekoliko godina, pored ponude profesionalne ugostiteljske opreme, firma REMA-TRADE aktivnije se bavi i svojom prvobitnom djelatnošću - ponudom sitnog ugostiteljskog inventara. I u ovoj oblasti podigli smo ponudu na jedan viši nivo, ostvarena je direktna saradnja sa svijetski poznatim brendovima Churchill, Bauscher, WMF, Eternum  čiji se proizvodi odlikuju visokim kvalitetom i estetskim standardima.
Razvojni put firme doveo nas je do saradnje sa kompanijama iz mnogih zemalja sa dugom tradicijom u umjetnosti spemanja i serviranja jela, a posvećenost gastro kulturi, garantuje i visokokvalitetnu profesionalnu opremu. U budućnosti planiramo proširiti saradnju i na ostale poznate brendove iz ove oblasti i na taj nacin povecati nasu dominantnost na domacem trzistu.
Firma pored direktora, gosp. Remic Srđana zapošljava jos devet radnika visokokvalifikovanih u svojim oblastima rada.

Više iz kategorije: « O firmi Ciljevi »