1-1

F.Dick – ime koje znači kvalitet

Unazad par godina možemo se pohvaliti zvaničnim ovlaštenjem od strane njemačke kompanije Friedr.Dick da vršimo distribuciju i prodaju proizvoda ovog svjetski poznatog proizvođača noževa i mesarske opreme.

Friedr.Dick kompanija osnovana je daleke 1778. godine u Esslingen-u, Njemačka i već više od 230 godina je u vlasništvu porodice osnivača. Kompanija Friedr.Dick je jedini svjetski proizvođač noževa koji nudi kompletan asortiman noževa za razna namjene u mesarstvu i kulinarstvu, kao i mašine za oštrenje, mašine za mesarstvo i opremu za čišćenje noževa. Opsežna linija proizvoda čini kompaniju F.Dick savršenim sistemskim partnerom u cjelokupnoj uslužnoj i prehrambenoj industriji.
Višegodišnja tradicija u proizvodnji noževa za kuhare i mesare, stvara odličnu podlogu znanja i iskustva koje kompanija F.Dick koristi za dalji razvoj i stalno usavršavanje u izradi inovativnih proizvoda. Sugestije kupaca i korisnika, kao i njihove ideje formiraju visoko-kvalitetne proizvode, a sve to potvrđuje i sertifikat DIN EN ISO 9001. Eko sertifikat garantuje da se ovaj proizvođač drži ekoloških uputstava u svom proizvodnom procesu, tako da čak spada u grupu ispod zakonskog minimuma po pitanju kompatibilnosti za okolinu.
Od mnogobrojnih linija proizvoda koje F.Dick nudi, kao najoptimalnije za naše tržište pokazale su se linije Ergogrip, Premier Plus i ProDynamic. Naravno, u ponudi imamo i druge linije i proizvode F.Dick, zavisno od potreba tržišta.

Liniju ERGOGRIP karakteriše beskompromisna funkcionalnost i visoka sigurnost upotrebe. Noževi Ergogrip namjenjeni su profesionalnoj upotrebi u kulinarstvu i mesarstvu, a njihov ergonomski dizajn i vrhunski kvalitet oštrice omogućavaju rad bez umaranja i napora. U sklopu ove linije rade se noževi sa drškama u različitim bojama koje odgovaraju različitim namjenama prema H.A.C.C.P. standardu.

Linija PREMIER PLUS namjenjena je upotrebi u kreativnom kulinarstvu, pažljivo oblikovana i uravnotežena oštrica sa idealnom težinom i oblikom drške. Spoj između drške i oštrice je bašavni, što obezbjeđuje visok nivo higijene i lako čišćenje. Oštrica je izrađena od visokokvalitetne legure X50CrMoV15, što omogućava dugotrajnost sječiva, otpornost na trošenje i habanje i maksimalnu oštrinu. Svaki nož je naoštren, izbrušen i poliran ručno.

Linija PRO-DYNAMIC dizajnirana je za upotrebu u svim granama kulinarstva. Svojom drškom izrađenom od čvrste plastike i kvalitetnim sječivima, apada u grupu visokokvalitetnih noževa modernog dizajna.

Pored noževa svih oblika i veličina, u ponudi imamo mnoge druge proizvode F.Dick: satare, masate, noževe za sir, noževe ze puter, za kebab, za dekorisanje, noževe za pite, pile, kao i mašine za oštrenje noževa, ručne i električne. Tu su i mesarske zaštitne rukavice, ručni brusevi, a ono što odgovara mnogim našim kupcima su setovi noževa od tri ili 6 komada. Setovi su formirani tako da se zadovolje osnovne potrebe u jednoj kuhinji po veoma povoljnim cijenama.

Više informacija o F.Dick proizvodima, savjetima za upotrebu, HACCP odredbama i izboru noževa možete dobiti dolaskom u naš prodajni salon REMA TRADE u Trnu, na adresi Vidovdanska br. 2 ili na broj 051/585-156 i 585-135.