Capture

Opremanje kuhinje za novi tehnološki centar “LANACO” Banja Luka

Iza nas je još jedan uspješan projekat opremanja profesionalne kuhinje većeg kapaciteta – za potrebe novog tehnološkog centara „Lanaco“ u Banjoj Luci, izradili smo projekat tehnologije kuhinje i opremili kuhinju po savremenim principima i standardima. S obzirom na uspješnu saradnju sa stručnim timom izvođača i nadzornom arhitekticom, bili smo uključeni u toku izvođenja građevinskih radova, tako da smo na vrijeme implementirali naš projekat tehnologije kuhinje u prostor namjenjen kuhinji. Instalacije su izvedene po našem projektu, tako da je investitor pošteđen naknadnih radova, prepravke instalacija, lupanja keramike i slično.

Koncept kuhinje zamišljen je tako da zadovoljava potrebe restorana za posjetioce i zaposlene u centru, te da posluživanje bude organizovano putem samouslužne linije. Kuhinja posjeduje zasebne radne cjeline za pripremu povrća, mesa i ribe,fizički odvojene od tople kuhinje. U sklopu tople kuhinje nalazi se centralni termoblok sa svim neophodnim uređajima za besprekorno funkcionisanje i brzu pripremu većeg broja gotovih jela. Kapacitet tople kuhinje povećan je i konvekcijskom pećnicom sa 10 plehova, koja, kao zasebna cijelina, može obezbjediti veliki broj obroka u kratkom vremenskom roku. Dio za serviranje prilagođen je potrebama samouslužne linije, koja se nalazi u sklopu restorana. Linija svojim izgledom ne narušava cjelokupan enterijer restorana, tako da je, osim funkcionalnosti, zadovoljena i estetika. U sklopu restorana nalazi se i kafe bar, za koji smo takođe izradili šank i retropult.
Svi radovi na opremanju izvedeni su u predviđenom roku, isporučena oprema zadovoljava sve standarde i sanitarne uslove neophodne za profesionalne kuhinje. S obzirom da će primjena HACCP sistema praćenja u budućnosti biti zakonska obaveza i na našim prostorima, kao što je sada već na prostoru EU, sva naša oprema prilagođena primjeni HACCP sistema. Tehnologije naših kuhinja već sada prilagođavamo HACCP sistemu, a kuhinja u „Lanaco“ tehnološkom centru primjer je jedna takve kuhinje.